Nyheter

Information om Badet och Parkeringssituationen

 

Det har varit flera stökiga veckor vid badet. På midsommar var det flera sällskap som tältade på ängen, de stökade ner och gjorde upp eld trots rådande eldningsförbud.

 

Det har varit många hundar på badet. När skyltarna togs ner från badplatsen var det för att hunden skulle kunna ligga kopplad i skuggan vid familjens filt. Styrelsen rekommenderar att hundägare tar sin hund till "hundbadet". Det finns hundrädda och allergiska personer som vill bada. När det gäller hundar så är det allemansrätten, jaktlagen och rennäringslagen som gäller, och koppeltvång gäller även badande hundar.

 

Anledningen till att vi satte upp bommar var för att räddningstjänst skulle kunna komma ner till badplatsen då det tidigare år har parkerats hela vägen upp till stigen. Nu parkeras det längs vägarna och i det höga gräset och mot bommarna. Styrelsen har beställt stenar för att förhindra felparkerade bilar. Sedan tidigare har vi beställt nya skyltar till parkeringen som tidsbestämmer parkeringen, och att parkeringen är privat samt att vi sätter upp parkeringsförbudsskyltar som gäller för hela området. Styrelsen eller inhyrd entreprenör får då möjlighet att bötfälla felparkerade bilar. Tyvärr har även Bajamajan blivit en sopstation. Glöm inte att ta med ert skräp hem.

 

Vi hoppas nu att vi har varit tydliga med vad vi gör för att få en så trevlig miljö på badet som möjligt, och att vi alla nu hjälper till att få en härlig sommar på badet.

 

Med vänlig hälsning Styrelsen